www.mediagroupinfo.pl – portal informacyjny * Najlepsza bezpłatna promocja Twojej firmy.Sprawdź. Zadzwoń. Tel. 511 086 882, redakcja@mediagroupinfo.pl lub mediagroupinfo.pl@gmail.com * SZUKAJ NAS NA FACEBOOKU

Bank Żywności w Olsztynie zaprasza na otwarcie Kuźni Społecznej!

Ostatni weekend kalendarzowego lata będzie czasem wielkiego otwarcia nowego miejsca aktywizacji, pracy i kultury – Kuźni Społecznej w Olsztynie. Uroczysta Gala odbędzie się 20 września i poprzedzi dwudniowe wydarzenie „Kuźnia Społeczna. Eco Trendy #warsztaty #wiedza #inspiracje”, która da wszystkim zainteresowanym możliwość uczestnictwa w ciekawych warsztatach kulinarnych i wykładach specjalistów.

W ramach licznych wykładów i spotkań w dniach 21-22 września naukowcy, trenerzy, dietetycy, blogerzy i mistrzowie kuchni wezmą „na warsztat” nawyki i wyzwania żywieniowe, a także kulinarne ciekawostki. Będzie można dowiedzieć się m.in: Czy dzieci mogą być wegetarianami? Dlaczego „zajadamy” emocje? Gdzie tkwi źródło zaburzeń żywienia? A przede wszystkim jak żyć zdrowiej, taniej i ekologiczniej. Eksperci podpowiedzą, jak poruszać się w dietetycznych meandrach i od czego zacząć zmianę nawyków. Będzie także mowa o zasadach życia w duchu zero waste i przeciwdziałaniu marnowaniu produktów spożywczych, czym od 20 lat zajmuje się Bank Żywności w Olsztynie, twórca Kuźni Społecznej.

Pod okiem blogerów kulinarnych i szefów kuchni związanych m.in. z lokalnymi restauracjami czerpiącymi tradycje z różnych stron świata, można będzie rozwinąć umiejętności i odkryć dla siebie żywieniową niszę. Pokażą, jak przyrządzić oryginalne dania rodem z Azji, Włoch, Japonii czy Libii. Miłośnicy kuchni roślinnej wykorzystają sezonowe produkty, kwiaty i zioła z warmińskich pół, łąk i ogrodów. Wydarzenie zaprezentuje możliwości tutejszej kuchni warsztatowej, wyposażonej w nowoczesne sprzęty marki Electrolux. W specjalnej strefie dla dzieci czekają atrakcje dla maluchów, warsztaty kulinarne, gry i zabawy edukacyjne.

A przy okazji będzie można poznać potencjał i możliwości kreatywnej przestrzeni Kuźni Społecznej w Olsztynie – czyli 2,2 tys. mkw. podzielonych na strefę rozwoju lokalnej przedsiębiorczości, strefę szkoleniowo-eventową, a także kuchnię produkcyjną i warsztatową.

Więcej szczegółów na stronach organizatora: https://olsztyn.bankizywnosci.pl/wielkie-otwarcie-kuzni-spolecznej/ (link otwiera się w tym samym oknie).

Rejestracja na stronie www.kuzniaspoleczna.pl/eco-trendy/

Uwaga – liczba miejsc ograniczona!

(rowop)