www.mediagroupinfo.pl – portal informacyjny * Najlepsza bezpłatna promocja Twojej firmy.Sprawdź. Zadzwoń. Tel. 511 086 882, redakcja@mediagroupinfo.pl lub mediagroupinfo.pl@gmail.com * SZUKAJ NAS NA FACEBOOKU

Wołowina w naszym regionie bezpieczna

Nie wykryto obecności bakterii Salmonella spp. i Listeria monocytogenes w wołowinie sprzedawanej w województwie warmińsko-mazurskim –  tak wynika z kontroli przeprowadzonych przez 3 laboratoria Sanepidu: w Olsztynie, Kętrzynie i w Ełku.

Badane było: mięso wołowe mielone, tatar wołowy, danie tatarskie wołowe oraz stek z polędwicy wołowej. Do kontroli pobrano 25 próbek ze sklepów wielkopowierzchniowych oraz z innych miejsc obrotu w województwie warmińsko-mazurskim. Nigdzie nie wykryto bakterii zagrażających zdrowiu bakterii. Podobnie było w ubiegłym roku, kontrolowane wówczas mięso wołowe również nie było w żadnym punkcie sprzedaży zakwestionowane. Inspekcja Sanitarna na Warmii i Mazurach stale prowadzi kontrole mięsa znajdującego się w obrocie. (WSSE Olsztyn)